Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Anasayfa
Genel Bilgi
Akademik Programlar
İletişim
Avrupa Kredi Transferi Sistemi (AKTS) Nedir?
Bologna Süreci
Erasmus+ Nedir?
Diploma Eki
Okulumuz Hakkında Kısa Bilgi
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans & Doktora
Loading…
Loading…
KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU - AŞÇILIK
Sira No
Aciklama
1
Mesleğin gerektirdiği yabancı dillerde konuşabilir ve anlayabilir.
2
Tarihi, sosyal, kültürel ve hukuksal sorumlulukları kavrar; etik, eşitlik ve çevresel değerleri benimser ve uygulayabilir.
3
Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurabilir.
4
Bilgi, iletişim teknolojisi ve diğer teknik mesleki araçları kullanabilir.
5
Aşçılık ve mutfak alanındaki kavram, ilke ve teorileri bilir ve uygular.
6
Beslenme ilkeleri ve gıda bilimi hakkında bilgi sahibi olur.
7
Ulusal ve uluslararası gıda güvenliği standartları, hukuki düzenlemeler ve mutfak yönetimi uygulamaları hakkında bilgi sahibi olur.
8
Alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç-gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur.
9
Çeşitli pişirme yöntemlerini tanır ve uygular.
10
Ulusal ve uluslararası mutfaklar hakkında bilgi sahibi olur ve uygulayabilir.
11
Mönü planlama ilkeleri doğrultusunda çeşitli mönüler geliştirebilir.
12
Yiyecek içecek maliyet analizi, kontrolü ve menü fiyatlandırması yapabilir.
13
Alkollü ve alkolsüz içecekler hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olur; yiyecek üretiminde çeşitli alkollü ve alkolsüz içecekleri kullanabilir.
Loading…
Program Bilgileri
Öğretim Programı
Program Yeterlilikleri
Ders-Program Yeterlilik İlişkileri
Program Yeterlilikleri - Alanları
TYYÇ/Prog. Yeterlilikler Matrisi
Programın Amacı
Genel Bilgi
Öğretim Programının Yapısı
Başarı Değerlendirme
Kayıt Kabul Koşulları
Önceki Öğrenmelerinin Tanınması
Kurallar
Kazanılan Derece
Mezuniyet Koşulları
Mezunların Mesleki Profili
Bir Üst Düzeye Geçiş