v
SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU - ÇOCUK GELİŞİMİ
Sira No 
Aciklama 
1Çocuk gelişimi alanı ile ilgili kavramları, kuramları, ulusal ve uluslararası uygulamaları ve kavramlar arası ilişkileri bilir.
2Çocuk gelişimi ile ilgili kazandığı bilgilerin doğruluğunu, güvenirliğini ve geçerliğini karşılaştırmalı olarak değerlendirme ve yorumlama bilgisine sahiptir.
3Çocukların büyüme ve gelişme dönemlerine uygun gelişim ve öğrenme özelliklerini bilme, gelişim bozuklukları ve öğrenme güçlüklerini tanıma becerisine sahiptir.
4Farklı özellikteki çocukların topluma kazandırılmasına yönelik uygulamaları bilir ve çocukların topluma hazırlanması için çocuğu, aileyi ve eğitim kurumunu içine alan çok yönlü bir yaklaşımla uygun stratejiler geliştirir ve uygular.
5Çocuk gelişimi alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgiler doğrultusunda, farklı ölçme yöntem ve teknikleri kullanarak tipik ve atipik çocukların gelişimsel değerlendirilmesi ve takibi için destek programları hazırlama, aile danışmanlığı yapma ve toplumu bilgilendirme becerisine sahiptir.
6Mesleki yaşamında çocuk gelişimi ile ilgili eğitim programlarının felsefesini, genel özelliklerini ve ögelerini eğitim programlarında kullanmayı bilir.
7Çocuk gelişimi alanında, fiziksel, bilişsel, dil, sosyal-duygusal, duyusal gelişim alanlarını kapsayan, ileri düzeyde bilgi ve becerileri kullanarak kanıt temelli verileri yorumlar, değerlendirir, gelişimsel sorunları analiz eder ekip çalışması yapar.
8Eğitim materyalleri geliştirir ve eğitim ortamlarını düzenler.
9Alanıyla ilgili olay ve olguları bilimsel yöntem ve tekniklerle incelemeyi bilir.
10Planlama ve öğrenme sürecinde bilgi ve iletişim teknolojisini etkili olarak kullanır.
11Türkçeyi doğru ve etkili kullanır.
12Çocuk gelişimi ile ilgili, toplumsal sorumluluk bilinciyle özgün ürün, mesleki proje, araştırma ve etkinlikler planlar, bu çalışmaları yürütür ve süreci izleyip değerlendirir.
13Çocuk gelişimi ile ilgili temel tıp, fen, sosyal ve davranış bilimlerine ilişkin bilgilerini mesleki uygulamalarında etkin bir şekilde kullanır.
14Dış görünüm, tutum ve davranışları ile topluma örnek olarak, demokrasi, insan hakları, toplumsal, bilimsel ve mesleki etik değerlere, ilgili yasa, yönetmelik ve mevzuata uygun davranır.
15Yabancı dili etkin kullanarak literatür taraması yapar ve mesleğini uluslararası düzeyde icra edebilir.