v
UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU - GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
1. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu 
Ders Adi Ascending
Ders Tipi 
Teorik 
Uygulama 
Laboratuar 
Kredi 
Akts 
GAS101Beslenme İlkeleriZorunlu3003,04,0
GAS115Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bilimine GirişZorunlu3003,04,0
GAS109Gıda Bilimi ve Teknolojisi - IZorunlu3003,04,0
ING101İngilizce - IZorunlu6006,08,0
TBS101Temel Bilgi TeknolojileriZorunlu3003,04,0
GAS105Temel Mutfak Uygulamaları - IZorunlu1303,03,0
GAS113Yiyecek Hazırlama Teknikleri ve TerminolojisiZorunlu1202,03,0
      23,030,0
1. Dönem - Toplam AKTS : 30
2. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu 
Ders Adi Ascending
Ders Tipi 
Teorik 
Uygulama 
Laboratuar 
Kredi 
Akts 
GAS106Ekmek ve Pasta Yapım TeknikleriZorunlu0302,02,0
GAS104Gıda Bilimi ve Teknolojisi - IIZorunlu3003,05,0
GAS112Gıda Güvenliği, Hijyen ve SanitasyonZorunlu3003,05,0
ILB101İletişim Becerileri ve İmaj YönetimiZorunlu2002,03,0
ING102İngilizce - IIZorunlu6006,08,0
ISG101İş Sağlığı ve GüvenliğiZorunlu2002,03,0
GAS114Temel Mutfak Uygulamaları - IIZorunlu1303,04,0
      21,030,0
2. Dönem - Seçmeli Dersler
Ders Kodu 
Ders Adi Ascending
Ders Tipi 
Teorik 
Uygulama 
Laboratuar 
Kredi 
Akts 
BIG102Basic Course - IISeçmeli4406,09,0
      6,00,0
2. Dönem - Toplam AKTS : 30
3. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu 
Ders Adi Ascending
Ders Tipi 
Teorik 
Uygulama 
Laboratuar 
Kredi 
Akts 
GAS201Dünya Mutfak Sanatları - IZorunlu1403,05,0
ILK101İlk YardımZorunlu1102,02,0
GAS203Türk Mutfak Sanatları - IZorunlu1403,05,0
      19,026,0
3. Dönem - Toplam AKTS : 30
4. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu 
Ders Adi Ascending
Ders Tipi 
Teorik 
Uygulama 
Laboratuar 
Kredi 
Akts 
GAS202Dünya Mutfak Sanatları - IIZorunlu1403,05,0
GAS204Türk Mutfak Sanatları - IIZorunlu1403,05,0
      18,026,0
4. Dönem - Toplam AKTS : 30
5. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu 
Ders Adi Ascending
Ders Tipi 
Teorik 
Uygulama 
Laboratuar 
Kredi 
Akts 
GAS301Dünya Mutfak Sanatları - IIIZorunlu1403,05,0
GAS363Menü Yönetimi ve Maliyet AnaliziZorunlu3003,05,0
GAS307Türk Mutfak Sanatları - IIIZorunlu1403,05,0
      13,022,0
5. Dönem - Seçmeli Dersler
Ders Kodu 
Ders Adi Ascending
Ders Tipi 
Teorik 
Uygulama 
Laboratuar 
Kredi 
Akts 
GAS371Yiyecek İçecek İşletmelerinde Hizmet KalitesiSeçmeli2002,04,0
      12,08,0
5. Dönem - Toplam AKTS : 30
6. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu 
Ders Adi Ascending
Ders Tipi 
Teorik 
Uygulama 
Laboratuar 
Kredi 
Akts 
GAS362Gıda Muhafaza YöntemleriZorunlu3003,05,0
GAS304İleri Seviye PastacılıkZorunlu1303,05,0
GAS306Yiyecek - İçecek YönetimiZorunlu2103,05,0
GAS364Ziyafet Organizasyonu ve YönetimiZorunlu2002,04,0
      13,022,0
6. Dönem - Seçmeli Dersler
Ders Kodu 
Ders Adi Ascending
Ders Tipi 
Teorik 
Uygulama 
Laboratuar 
Kredi 
Akts 
GAS372Gastoronomide Yeni Yaklaşımlar ve EğilimlerSeçmeli3003,04,0
GAS374Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetim SistemleriSeçmeli3003,04,0
      14,08,0
6. Dönem - Toplam AKTS : 30
7. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu 
Ders Adi Ascending
Ders Tipi 
Teorik 
Uygulama 
Laboratuar 
Kredi 
Akts 
BIP401Bitirme ProjesiZorunlu3204,06,0
GAS461Girişimcilik ve İş KurmaZorunlu3003,05,0
GAS401İçecek ve MiksolojiZorunlu0201,03,0
GAS405Tarif Geliştirme ve UygulamalarıZorunlu1303,04,0
GAS403Tesis Yönetimi ve TasarımıZorunlu2103,04,0
      14,022,0
7. Dönem - Seçmeli Dersler
Ders Kodu 
Ders Adi Ascending
Ders Tipi 
Teorik 
Uygulama 
Laboratuar 
Kredi 
Akts 
GAS473Hizmet Sektöründe İnsan Kaynakları YönetimiSeçmeli2002,04,0
GAS471Tedarik ZinciriSeçmeli2002,04,0
      12,08,0
7. Dönem - Toplam AKTS : 30
8. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu 
Ders Adi Ascending
Ders Tipi 
Teorik 
Uygulama 
Laboratuar 
Kredi 
Akts 
GAS402İşyeri UygulamasıZorunlu040020,026,0
      20,026,0
8. Dönem - Toplam AKTS : 30
Genel Toplam AKTS : 240