Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Anasayfa
Genel Bilgi
Akademik Programlar
İletişim
Avrupa Kredi Transferi Sistemi (AKTS) Nedir?
Bologna Süreci
Erasmus+ Nedir?
Diploma Eki
Okulumuz Hakkında Kısa Bilgi
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans & Doktora
Loading…
Loading…
UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU - GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
1. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu
Ders Adi
Ders Tipi
Teorik
Uygulama
Laboratuar
Kredi
Akts
GAS101
Beslenme İlkeleri
Zorunlu
3
0
0
3,0
4,0
GAS115
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bilimine Giriş
Zorunlu
3
0
0
3,0
4,0
GAS109
Gıda Bilimi ve Teknolojisi - I
Zorunlu
3
0
0
3,0
4,0
ING101
İngilizce - I
Zorunlu
6
0
0
6,0
8,0
TBS101
Temel Bilgi Teknolojileri
Zorunlu
3
0
0
3,0
4,0
GAS105
Temel Mutfak Uygulamaları - I
Zorunlu
1
3
0
3,0
3,0
GAS113
Yiyecek Hazırlama Teknikleri ve Terminolojisi
Zorunlu
1
2
0
2,0
3,0
23,0
30,0
Loading…
1. Dönem - Toplam AKTS : 30
Loading…
2. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu
Ders Adi
Ders Tipi
Teorik
Uygulama
Laboratuar
Kredi
Akts
GAS106
Ekmek ve Pasta Yapım Teknikleri
Zorunlu
0
3
0
2,0
2,0
GAS104
Gıda Bilimi ve Teknolojisi - II
Zorunlu
3
0
0
3,0
5,0
GAS112
Gıda Güvenliği, Hijyen ve Sanitasyon
Zorunlu
3
0
0
3,0
5,0
GAS116
İletişim Becerileri ve İmaj Yönetimi
Zorunlu
2
0
0
2,0
3,0
ING102
İngilizce - II
Zorunlu
6
0
0
6,0
8,0
ISG101
İş Sağlığı ve Güvenliği
Zorunlu
2
0
0
2,0
3,0
GAS114
Temel Mutfak Uygulamaları - II
Zorunlu
1
3
0
3,0
4,0
21,0
30,0
Loading…
2. Dönem - Toplam AKTS : 30
Loading…
3. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu
Ders Adi
Ders Tipi
Teorik
Uygulama
Laboratuar
Kredi
Akts
DNS101
Danışmanlık ve Kariyer Planlama
Zorunlu
1
0
0
1,0
1,0
GAS201
Dünya Mutfak Sanatları - I
Zorunlu
1
4
0
3,0
5,0
ILK101
İlk Yardım
Zorunlu
1
1
0
2,0
2,0
INK201
İngilizce - III
Zorunlu
6
0
0
6,0
8,0
GAS207
Turizm Bilgisi ve Coğrafyası
Zorunlu
2
0
0
2,0
2,0
TDS161
Türk Dili - Temel Mantık Bilgisi - I
Zorunlu
3
0
0
3,0
4,0
GAS203
Türk Mutfak Sanatları - I
Zorunlu
1
4
0
3,0
5,0
20,0
27,0
Loading…
3. Dönem - Seçmeli Dersler
Ders Kodu
Ders Adi
Ders Tipi
Teorik
Uygulama
Laboratuar
Kredi
Akts
GSS171
Güzel Sanatlar - I
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
SYS121
Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz - I
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
4,0
3,0
Loading…
3. Dönem - Toplam AKTS : 30
Loading…
4. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu
Ders Adi
Ders Tipi
Teorik
Uygulama
Laboratuar
Kredi
Akts
DNS102
Danışmanlık ve Kariyer Planlama
Zorunlu
1
0
0
1,0
1,0
GAS202
Dünya Mutfak Sanatları - II
Zorunlu
1
4
0
3,0
5,0
INK202
İngilizce - IV
Zorunlu
6
0
0
6,0
8,0
TDS162
Türk Dili - Temel Mantık Bilgisi - II
Zorunlu
3
0
0
3,0
4,0
GAS204
Türk Mutfak Sanatları - II
Zorunlu
1
4
0
3,0
5,0
GAS208
Yiyecek-İçecek Servis ve Sunum Teknikleri
Zorunlu
2
2
0
3,0
4,0
19,0
27,0
Loading…
4. Dönem - Seçmeli Dersler
Ders Kodu
Ders Adi
Ders Tipi
Teorik
Uygulama
Laboratuar
Kredi
Akts
GSS172
Güzel Sanatlar - II
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
SYS122
Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz - II
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
4,0
3,0
Loading…
4. Dönem - Toplam AKTS : 30
Loading…
5. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu
Ders Adi
Ders Tipi
Teorik
Uygulama
Laboratuar
Kredi
Akts
DNS103
Danışmanlık
Zorunlu
1
0
0
1,0
1,0
GAS301
Dünya Mutfak Sanatları - III
Zorunlu
1
4
0
3,0
5,0
GAS361
Konaklama İşletmelerinin Yapısı
Zorunlu
2
0
0
2,0
4,0
GAS363
Menü Yönetimi ve Maliyet Analizi
Zorunlu
3
0
0
3,0
5,0
TAS161
Türk Demokrasi Tarihi - I
Zorunlu
2
0
0
2,0
3,0
GAS307
Türk Mutfak Sanatları - III
Zorunlu
1
4
0
3,0
5,0
14,0
23,0
Loading…
5. Dönem - Seçmeli Dersler
Ders Kodu
Ders Adi
Ders Tipi
Teorik
Uygulama
Laboratuar
Kredi
Akts
FRA161
Fransızca - I
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
INK301
İngilizce - V
Seçmeli
6
0
0
6,0
8,0
KTY102
Kültürel Tercihler Yönetimi
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
GAS371
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Hizmet Kalitesi
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
12,0
7,0
Loading…
5. Dönem - Toplam AKTS : 30
Loading…
6. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu
Ders Adi
Ders Tipi
Teorik
Uygulama
Laboratuar
Kredi
Akts
DNS104
Danışmanlık
Zorunlu
1
0
0
1,0
1,0
GAS362
Gıda Muhafaza Yöntemleri
Zorunlu
3
0
0
3,0
5,0
GAS304
İleri Seviye Pastacılık
Zorunlu
1
3
0
3,0
5,0
TAS162
Türk Demokrasi Tarihi - II
Zorunlu
2
0
0
2,0
3,0
GAS306
Yiyecek - İçecek Yönetimi
Zorunlu
2
1
0
3,0
5,0
GAS364
Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi
Zorunlu
2
0
0
2,0
4,0
14,0
23,0
Loading…
6. Dönem - Seçmeli Dersler
Ders Kodu
Ders Adi
Ders Tipi
Teorik
Uygulama
Laboratuar
Kredi
Akts
FRA162
Fransızca - II
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
GAS372
Gastronomide Yeni Yaklaşımlar ve Eğilimler
Seçmeli
3
0
0
3,0
4,0
GAS376
Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetim Sistemleri
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
INK302
İngilizce - VI
Seçmeli
6
0
0
6,0
8,0
13,0
7,0
Loading…
6. Dönem - Toplam AKTS : 30
Loading…
7. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu
Ders Adi
Ders Tipi
Teorik
Uygulama
Laboratuar
Kredi
Akts
BIP401
Bitirme Projesi
Zorunlu
3
2
0
4,0
6,0
GAS461
Girişimcilik ve İş Kurma
Zorunlu
3
0
0
3,0
5,0
GAS401
İçecek ve Miksoloji
Zorunlu
0
2
0
1,0
3,0
GAS405
Tarif Geliştirme ve Uygulamaları
Zorunlu
1
3
0
3,0
4,0
GAS403
Tesis Yönetimi ve Tasarımı
Zorunlu
2
1
0
3,0
4,0
14,0
22,0
Loading…
7. Dönem - Seçmeli Dersler
Ders Kodu
Ders Adi
Ders Tipi
Teorik
Uygulama
Laboratuar
Kredi
Akts
EOS171
Ekolojik Okuryazarlık ve Sürdürebilirlik
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
FRA103
Fransızca - III
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
GAS473
Hizmet Sektöründe İnsan Kaynakları Yönetimi
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
INK401
İngilizce - VII
Seçmeli
6
0
0
6,0
8,0
GAS472
Mesleki İngilizce
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
16,0
8,0
Loading…
7. Dönem - Toplam AKTS : 30
Loading…
8. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu
Ders Adi
Ders Tipi
Teorik
Uygulama
Laboratuar
Kredi
Akts
GAS402
İşyeri Uygulaması
Zorunlu
0
42
0
24,0
30,0
24,0
30,0
Loading…
8. Dönem - Toplam AKTS : 30
Loading…
Genel Toplam AKTS : 240
Loading…
Loading…
Program Bilgileri
Öğretim Programı
Program Yeterlilikleri
Ders-Program Yeterlilik İlişkileri
Programın Amacı
Genel Bilgi
Öğretim Programının Yapısı
Başarı Değerlendirme
Kayıt Kabul Koşulları
Önceki Öğrenmelerinin Tanınması
Kurallar
Kazanılan Derece
Mezuniyet Koşulları
Mezunların Mesleki Profili
Bir Üst Düzeye Geçiş