Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Anasayfa
Genel Bilgi
Akademik Programlar
İletişim
Avrupa Kredi Transferi Sistemi (AKTS) Nedir?
Bologna Süreci
Erasmus+ Nedir?
Diploma Eki
Okulumuz Hakkında Kısa Bilgi
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans & Doktora
Loading…
Loading…
UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU - GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
Export to XLSX
Export to PDF
Dönem
Ders Kodu
Ders Adi
Ders Tipi
Teorik
Uygulama
Laboratuar
Kredi
Akts
Opsiyon Adi: (Kredi = 30, AktsKredi = 5)
Dönem: 1 (Kredi = , AktsKredi = 25)
Ders Tipi: Zorunlu (Kredi = , AktsKredi = 25)
1
GAS113
Yiyecek Hazırlama Teknikleri ve Terminolojisi
Zorunlu
1
2
0
2,0
3,0
1
GAS119
Temel Mutfak Uygulamaları - I
Zorunlu
1
3
0
3,0
5,0
1
DNS101
Danışmanlık ve Kariyer Planlama
Zorunlu
1
0
0
1,0
1,0
1
GAS117
Beslenme İlkeleri
Zorunlu
3
0
0
3,0
6,0
1
GAS141
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bilimine Giriş
Zorunlu
3
0
0
3,0
6,0
1
TBS163
Temel Bilgi Teknolojileri
Zorunlu
3
0
0
3,0
3,0
1
GAI101
İngilizce - I
Zorunlu
4
2
0
5,0
6,0
Dönem: 2 (Kredi = , AktsKredi = 25)
Ders Tipi: Zorunlu (Kredi = , AktsKredi = 25)
2
GAS164
Turizm Bilgisi ve Coğrafyası
Zorunlu
3
0
0
3,0
5,0
2
GAS110
Temel Mutfak Uygulamaları - II
Zorunlu
1
3
0
3,0
5,0
2
GAS166
İletişim Becerileri ve İmaj Yönetimi
Zorunlu
2
0
0
2,0
4,0
2
IIS101
İlkyardım ve İş Sağlığı ve Güvenliği
Zorunlu
2
0
0
2,0
3,0
2
DNS102
Danışmanlık ve Kariyer Planlama
Zorunlu
1
0
0
1,0
1,0
2
GAS168
Gıda Bilimi ve Teknolojisi
Zorunlu
3
0
0
3,0
6,0
2
GAI102
İngilizce - II
Zorunlu
4
2
0
5,0
6,0
Dönem: 3 (Kredi = , AktsKredi = 5)
Ders Tipi: Zorunlu (Kredi = , AktsKredi = 25)
3
GAS201
Dünya Mutfak Sanatları - I
Zorunlu
1
4
0
3,0
5,0
3
GAS203
Türk Mutfak Sanatları - I
Zorunlu
1
4
0
3,0
5,0
3
DNS103
Danışmanlık
Zorunlu
1
0
0
1,0
1,0
3
TDS163
Türk Dili - Temel Mantık Bilgisi - I
Zorunlu
3
0
0
3,0
3,0
3
GAS205
Gıda Güvenliği, Hijyen ve Sanitasyon
Zorunlu
3
0
0
3,0
6,0
3
GAI103
İngilizce - III
Zorunlu
4
2
0
5,0
6,0
Ders Tipi: Seçmeli (Kredi = , AktsKredi = 5)
3
SYS121
Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz - I
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
3
GSS171
Güzel Sanatlar - I
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
3
PFE101
Eğitime Giriş
Seçmeli
3
0
0
3,0
4,0
3
PFE103
Sınıf Yönetimi
Seçmeli
2
0
0
2,0
3,0
Dönem: 4 (Kredi = , AktsKredi = 5)
Ders Tipi: Zorunlu (Kredi = , AktsKredi = 25)
4
GAS202
Dünya Mutfak Sanatları - II
Zorunlu
1
4
0
3,0
5,0
4
GAS204
Türk Mutfak Sanatları - II
Zorunlu
1
4
0
3,0
5,0
4
DNS104
Danışmanlık
Zorunlu
1
0
0
1,0
1,0
4
GAS210
Yiyecek-İçecek Servis ve Sunum Teknikleri
Zorunlu
2
2
0
3,0
5,0
4
GAI104
İngilizce - IV
Zorunlu
4
2
0
5,0
6,0
4
TDS164
Türk Dili - Temel Mantık Bilgisi - II
Zorunlu
3
0
0
3,0
3,0
Ders Tipi: Seçmeli (Kredi = , AktsKredi = 5)
4
SYS122
Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz - II
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
4
GSS172
Güzel Sanatlar - II
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
4
PFE102
Öğretim İlke ve Yöntemleri
Seçmeli
3
0
0
3,0
4,0
4
PFE104
Özel Öğretim Yöntemleri
Seçmeli
3
0
0
3,0
4,0
Dönem: 5 (Kredi = , AktsKredi = 5)
Ders Tipi: Zorunlu (Kredi = , AktsKredi = 25)
5
GAS301
Dünya Mutfak Sanatları - III
Zorunlu
1
4
0
3,0
5,0
5
GAS307
Türk Mutfak Sanatları - III
Zorunlu
1
4
0
3,0
5,0
5
TAS161
Türk Demokrasi Tarihi - I
Zorunlu
2
0
0
2,0
3,0
5
GAS303
Konaklama İşletmelerinin Yapısı
Zorunlu
2
0
0
2,0
2,0
5
GAS305
Menü Yönetimi ve Maliyet Analizi
Zorunlu
3
0
0
3,0
5,0
5
GAI105
İngilizce - V
Zorunlu
4
2
0
5,0
6,0
Ders Tipi: Seçmeli (Kredi = , AktsKredi = 5)
5
GAS371
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Hizmet Kalitesi
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
5
KTY102
Kültürel Tercihler Yönetimi
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
5
FRA161
Fransızca - I
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
5
PFE107
Eğitim Psikolojisi
Seçmeli
3
0
0
3,0
4,0
5
PFE105
Rehberlik ve Özel Eğitim
Seçmeli
3
0
0
3,0
4,0
Dönem: 6 (Kredi = , AktsKredi = 5)
Ders Tipi: Zorunlu (Kredi = , AktsKredi = 25)
6
GAS362
Gıda Muhafaza Yöntemleri
Zorunlu
3
0
0
3,0
5,0
6
GAS364
Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi
Zorunlu
2
0
0
2,0
4,0
6
GAS304
İleri Seviye Pastacılık
Zorunlu
1
3
0
3,0
5,0
6
TAS162
Türk Demokrasi Tarihi - II
Zorunlu
2
0
0
2,0
3,0
6
GAS366
Yiyecek - İçecek Yönetimi
Zorunlu
3
0
0
3,0
3,0
6
GAI106
İngilizce - VI
Zorunlu
4
2
0
5,0
6,0
Ders Tipi: Seçmeli (Kredi = , AktsKredi = 5)
6
GAS372
Gastronomide Yeni Yaklaşımlar ve Eğilimler
Seçmeli
3
0
0
3,0
4,0
6
FRA162
Fransızca - II
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
6
GAS376
Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetim Sistemleri
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
6
ARS122
Araştırma Yöntem ve Teknikleri
Seçmeli
3
0
0
3,0
4,0
6
PFE106
Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme
Seçmeli
3
0
0
3,0
4,0
6
PFE108
Öğretim Teknolojileri
Seçmeli
2
0
0
2,0
3,0
Dönem: 7 (Kredi = , AktsKredi = 5)
Ders Tipi: Zorunlu (Kredi = , AktsKredi = 25)
7
GAS405
Tarif Geliştirme ve Uygulamaları
Zorunlu
1
3
0
3,0
4,0
7
GAS403
Tesis Yönetimi ve Tasarımı
Zorunlu
2
1
0
3,0
4,0
7
GAS401
İçecek ve Miksoloji
Zorunlu
0
2
0
1,0
3,0
7
BIP401
Bitirme Projesi
Zorunlu
3
2
0
4,0
6,0
7
GAS407
Girişimcilik ve İş Kurma
Zorunlu
3
0
0
3,0
3,0
7
GAI107
İngilizce - VII
Zorunlu
4
2
0
5,0
6,0
Ders Tipi: Seçmeli (Kredi = , AktsKredi = 5)
7
FRA103
Fransızca - III
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
7
EOS171
Ekolojik Okuryazarlık ve Sürdürebilirlik
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
7
LIN121
Mesleki İngilizce
Seçmeli
2
2
0
3,0
4,0
7
GAS421
Kapadokya Mutfağı
Seçmeli
1
2
0
2,0
4,0
7
GAS423
Hizmet Sektöründe İnsan Kaynakları Yönetimi
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
7
PFE109
Öğretmenlik Uygulaması
Seçmeli
1
8
0
5,0
10,0
Dönem: 8 (Kredi = , AktsKredi = 5)
Ders Tipi: Zorunlu (Kredi = , AktsKredi = 25)
8
GAS402
İşyeri Uygulaması
Zorunlu
0
42
0
24,0
30,0
Ders Tipi: Seçmeli (Kredi = , AktsKredi = 5)
8
PFE109
Öğretmenlik Uygulaması
Seçmeli
1
8
0
5,0
10,0
Kredi =
AktsKredi =
Loading…
Program Bilgileri
Öğretim Programı
Program Yeterlilikleri
Ders-Program Yeterlilik İlişkileri
Program Yeterlilikleri - Alanları
TYYÇ/Prog. Yeterlilikler Matrisi
Programın Amacı
Genel Bilgi
Öğretim Programının Yapısı
Başarı Değerlendirme
Kayıt Kabul Koşulları
Önceki Öğrenmelerinin Tanınması
Kurallar
Kazanılan Derece
Mezuniyet Koşulları
Mezunların Mesleki Profili
Bir Üst Düzeye Geçiş