Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Anasayfa
Genel Bilgi
Akademik Programlar
İletişim
Avrupa Kredi Transferi Sistemi (AKTS) Nedir?
Bologna Süreci
Erasmus+ Nedir?
Diploma Eki
Okulumuz Hakkında Kısa Bilgi
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans & Doktora
Loading…
Loading…
SAĞLIK BİLİMLERİ YÜKSEKOKULU - BESLENME VE DİYETETİK
Ders Kodu
Ders Adı
PY1
PY2
PY3
PY4
PY5
PY6
PY7
PY8
PY9
PY10
PY11
PY12
PY13
ANA105
Anatomi
2
1
1
0
2
0
0
3
1
1
2
3
0
ARS101
Araştırma Yöntem ve Teknikleri
0
5
4
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
BES374
Besin Destekleri
5
0
0
0
4
0
0
3
0
0
3
2
0
BES267
Besin Kimyası
4
0
0
0
0
0
0
4
0
0
4
0
0
BES214
Besin Kimyası ve Analizleri
4
3
0
0
2
0
0
2
0
0
2
0
0
BES264
Besin Kontrolü ve Mevzuatı
0
3
0
0
3
0
0
4
3
0
5
0
0
BES216
Besin Mikrobiyolojisi
4
0
0
0
3
0
0
4
3
0
4
3
0
BES265
Besin Teknolojisi
5
4
0
0
0
0
0
0
4
0
5
0
0
BES476
Besin Toksikolojisi
3
0
0
0
0
0
0
5
0
0
0
0
0
BES406
Besin-İlaç Etkileşimi
0
0
0
0
4
0
0
4
3
0
4
3
0
BES202
Beslenme Biyokimyası
5
0
0
0
5
0
0
0
0
0
5
2
0
BES215
Beslenme Biyokimyasına Giriş
4
0
0
0
2
0
0
5
0
0
0
4
0
BES408
Beslenme Eğitimi ve Danışmanlığı
2
2
2
0
2
0
3
3
3
0
2
0
2
BES105
Beslenme İlkeleri
4
2
3
1
3
2
2
4
2
2
0
0
0
BES207
Beslenme İlkeleri ve Uygulamaları
5
2
0
0
5
0
0
3
0
0
2
0
0
BIY101
Biyoistatistik
1
0
2
0
0
0
0
0
5
0
0
0
0
BES312
Çocuk Hastalıklarında Beslenme
0
0
0
0
5
0
0
5
1
0
4
1
0
FTR475
Egzersiz Fizyolojisi
2
0
0
0
2
0
0
0
0
0
0
0
0
BES477
Engelli Bireylerde Beslenme
4
4
0
1
2
0
0
5
1
0
0
0
0
BES472
Fitoterapi
2
0
0
0
2
0
0
0
0
0
0
0
0
FZY101
Fizyoloji
3
2
2
1
2
1
1
3
1
2
0
0
0
MIK101
Genel Mikrobiyoloji
3
0
0
0
1
0
0
0
0
0
0
1
0
BES371
Geriatride Beslenme
5
0
0
0
5
0
2
2
0
0
3
1
1
BES473
Gıda Katkı Maddeleri
3
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
GSS171
Güzel Sanatlar - I
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
3
GSS172
Güzel Sanatlar - II
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
4
BES306
Hastalıklarda Tıbbi Beslenme Tedavisi
5
2
3
0
5
0
3
4
2
0
2
3
1
BES305
Hastalıklarda Tıbbi Beslenme Tedavisine Giriş
5
2
3
0
5
0
3
4
2
0
2
3
1
IIS101
İlkyardım ve İş Sağlığı ve Güvenliği
0
0
4
0
0
0
0
0
0
0
3
0
0
LIN101
İngilizce - I
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
BES478
İnteraktif Beslenme Akademisi
0
4
1
2
0
0
0
0
5
1
0
0
0
BES376
İşlevsel Besinler ve Sağlık
3
0
0
0
3
0
0
1
0
0
1
0
0
BES372
Kanser ve Beslenme
4
0
0
0
5
0
1
1
0
0
1
1
0
BES403
Klinik Uygulama - I
5
4
0
0
5
0
0
3
0
0
0
3
0
BES402
Klinik Uygulama - II
2
0
0
0
5
4
0
4
4
0
5
0
0
MIS101
Matematik ve İstatistik
0
1
2
0
0
0
0
0
2
0
0
0
0
BES425
Mesleki Uygulama - I
0
0
2
0
5
0
4
4
0
0
4
0
0
BES434
Mesleki Uygulama - II
2
0
0
0
5
0
3
4
0
0
0
0
0
BES405
Metabolizma Hastalıkları
0
4
0
0
5
5
0
5
0
0
5
3
0
BES471
Olağan Dışı Durumlarda Beslenme Yönetimi
4
0
0
0
1
0
0
0
0
0
0
0
0
BES164
Organik Kimya
1
1
1
0
1
0
0
2
1
0
0
0
0
BES373
Sağlık Hukuku
2
0
0
0
0
0
0
1
0
0
1
0
0
SYS121
Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz - I
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
3
3
0
SYS122
Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz - II
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
2
3
2
BES470
Sporcu Beslenmesi
4
0
0
0
5
0
0
0
0
0
1
1
0
STA301
Staj
3
0
0
0
3
0
2
2
0
0
2
0
0
BES482
Tarif Geliştirme ve Uygulamaları
0
5
4
0
0
0
5
4
0
0
0
0
0
TBS161
Temel Bilgi Teknolojileri
0
0
0
0
0
0
0
0
3
4
0
0
0
KIM101
Temel Kimya
2
0
0
0
0
0
0
2
1
0
0
2
0
TED361
Tıbbi Etik ve Deontoloji
4
0
0
0
0
5
0
0
0
0
0
0
5
BES322
Toplu Beslenme Sistemleri
5
2
2
0
0
0
0
0
0
0
3
0
1
BES303
Toplu Beslenme Sistemlerine Giriş
5
2
2
0
0
0
0
0
0
0
3
0
1
BES307
Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması
5
2
2
0
5
0
5
5
2
0
5
2
2
BES304
Toplumda Beslenme Sorunları ve Epidemiyoloji
5
0
0
0
5
0
5
5
0
0
5
1
5
TAS161
Türk Demokrasi Tarihi - I
0
0
0
0
0
0
4
0
0
0
0
0
3
TAS162
Türk Demokrasi Tarihi - II
0
0
0
0
0
0
4
0
0
0
0
0
3
TDS161
Türk Dili - Temel Mantık Bilgisi - I
0
0
1
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
TDS162
Türk Dili - Temel Mantık Bilgisi - II
0
0
0
1
0
0
0
0
0
0
0
0
0
BES475
Vejeteryan Beslenmesi
5
1
1
0
5
2
2
2
1
1
2
1
1
Loading…
Program Bilgileri
Öğretim Programı
Program Yeterlilikleri
Ders-Program Yeterlilik İlişkileri
Program Yeterlilikleri - Alanları
TYYÇ/Prog. Yeterlilikler Matrisi
Programın Amacı
Öğretim Programının Yapısı
Başarı Değerlendirme
Kayıt Kabul Koşulları
Önceki Öğrenmelerinin Tanınması
Kurallar
Kazanılan Derece
Mezuniyet Koşulları
Mezunların Mesleki Profili
Bir Üst Düzeye Geçiş