v
KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU - ÇOCUK GELİŞİMİ
Sira No 
Aciklama 
1Gelişimle ilgili temel kavramları ve ilkeleri kavrar; fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişim özelliklerini ilişkilendirebilir.
2Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurabilir.
3Mesleğinin gerektirdiği yabancı dillerde konuşur, anlar ve uygular.
4Özel eğitime muhtaç çocukların gelişim özelliklerini kavrar; fiziksel, devinişsel, zihinsel, toplumsal, kişilik ve aile içi ilişkilerini açıklar.
5Temel sanat eğitiminin önemini kavrar; form ve şekil-zemin çağrışımları ile yaratıcılık kazanır, çocukta yaratıcılığın gelişmesini engelleyen faktörleri açıklar.
6Çocuklara kişilik kazandırmak, hayata ve bir üst öğrenim kurumuna hazırlamak için eğitim ve öğretim yöntemlerini kullanarak uygular.
7Psikolojinin tanımını, önemini, psikolojinin dalları arasındaki yeri ve etkileşimini, çocuk psikolojisinin disiplinlerini kavrar. Çocuk ruh sağlığının dönemlerini (süt çocuğu, özerklik dönem, oyun dönemi, ilkokul dönemi) açıklar.
8Acil durum kuralları gibi konularda bilgi sahibi olup ilk yardım uygulayabilir.
9Okul öncesi eğitim kurumlarına yönelik oyun örnekleri geliştirebilme becerisini kazanır. Araç-gereçlerin okul öncesi eğitime nasıl katkı sağladığını kavrar; teknik mesleki araçları kullanır.
10Temel bilgisayar kullanım becerilerini kazanır. Okul öncesinde ve ilköğretimlerde bilgisayarla ilgili aktivitelerin gerekli motor ve algı becerilerini geliştirmeye yönelik olması gerektiğini açıklar ve uygular.
11Mesleki standardizasyonun gereğini ve önemini kavrar; kalite ve işletmenin temel kavramlarını, amaçlarını açıklar. Günlük ticari faaliyetlerde sorunlara karşı pratik çözüm bulur ve doğru karar verir.
12Okul öncesi eğitimde çocuk edebiyatının çocuğun gelişimi üzerine etkilerini bilir.
13Kültür, iletişim, aile gibi kavramları tanıyarak, toplumla ve çocukla kurulacak iletişim becerileri gelişir; Türk aile yapısını tanır.
14Okul öncesi eğitim kurumlarında uygulanan müzik eğitiminin çocuğun duygusal, sosyo-kültürel, zihinsel, dil gelişimi, beden ve psiko-motor gelişimi yönünden etkilerini açıklar.
15Tarihi, sosyal, kültürel ve hukuksal sorumlulukları kavrar; çocuk hakları ile ilgili etik, eşitlik ve çevresel değerleri benimser ve uygulama becerisi kazanır. Türk İnkılabının, özelliklerini ve benzer kavramları tanıyarak birbirleriyle karşılaştırmasını yapar.