v
KAPADOKYA MESLEK YÜKSEKOKULU - CEZA İNFAZ VE GÜVENLİK HİZMETLERİ
Sira No 
Aciklama 
1Bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü A2 Genel Düzeyi’nde kullanabilir ve alandaki bilgilerini meslektaşları ile paylaşabilir.
2Hukukun temel kavramları, devlet teşkilatı, infaz ve güvenlik hizmetleri hakkında bilgi sahibi olur. Farklı uygulama örnekleri arasında karşılaştırma yapabilir.
3Tarihi, sosyal, kültürel ve hukuksal sorumlulukları kavrar, ceza infaz hizmetleri ile ilgili etik, insan hakları ve sosyal adaletle ilgili ilkeleri benimser, Türk İnkılabının özelliklerini tanır ve tarihsel ve küresel perspektiften değerlendirebilir.
4Alanıyla ilgili uygulamaları bağımsız yürütebilir, karmaşık ve öngörülemeyen olayların çözümünde sorumluluk alabilir ve meslek ekip çalışmasının işlevselliğini kavrar. Etkili iletişim ve ekip çalışmasına yönelik bilişsel becerilerini geliştirir.
5Öğrenimini, aynı alanda bir ileri eğitim seviyesine veya aynı düzeydeki farklı bir mesleğe yönlendirebilir.
6Ceza infaz kurumları ve güvenlik hizmetlerinin sunumunda, insan hakları ve mesleki etik temelli değer bilincine sahip olur.
7Acil durum kuralları ve temel ilkyardım gibi konularda bilgi sahibi olup uygulama yapabilir.
8Ceza infaz kurumları işleyişini ve meslek elamanlarının görev ve sorumluluklarıyla ilgili hukuki ve idari düzenlemeler hakkında güncel ve pratik bilgi sahibi olur.
9Ceza infaz kurumlarında, kurum güvenliğinin sağlanması ve mesleki müdahale teknik ve taktikleri hakkında bilgi sahibi olur.
10Tutuklu ve hükümlülerle kurulacak etkili iletişimde, psikolojik ve kriminolojik değişkenlerle bağlantılı metodlar izler. Bu alandaki hukuki ve bilimsel gelişmeleri takip ederek, kullandığı metodlara yansıtır.
11Ceza infaz kurumları ve tahliye sonrası işlemlerin işleyişi hakkında hukuki bilgiye sahip olur. Tahliye sonrası işlemlerde eski hükümlülerle toplumsal yaşama yeniden katılmaları amacıyla iletişim kurabilir.
12İnfaz ve güvenlik hizmetlerindeki psiko-sosyal içerikli çalışmaların tanımını ve önemini kavrar, hizmet alan bireylerin, hizmetlerden en iyi şekilde yararlanabilmeleri için gerekli düzenlemeler hakkında bilgi sahibi olur.
13Suç, suçluluk, farklı suçlu profilleri ve suçun önlenmesi gibi konularda, güncel bilimsel gelişmeleri takip edebilir, bu bağlamda karşılaştırma yapabilir. Bu alanlardaki hukuki gelişme ve değişimleri takip ederek karşılaştırma yapabilir.Farklı suçlu profiline sahip bireylerin ihtiyaçlarının tanımlanması ve giderilmesinde bilimsel teknikler hakkında farkındalık kazanır.
14Temel bilgisayar kullanım becerilerini kazanır. Çalışma alanıyla ilgili mesleki yazışmaları yapabilir. Hukuki yazışmalar hakkında bilgi sahibi olur ve bu alandaki becerilerini geliştirir.
15Savunma sanatları tarihi ve uygulamaları ve silah bilgisi ve atış konuları hakkında bilgi sahibi olur. Mesleki uygulama alanında gerekli işlemleri bağımsız yürütebilir.