Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Anasayfa
Genel Bilgi
Akademik Programlar
İletişim
Avrupa Kredi Transferi Sistemi (AKTS) Nedir?
Bologna Süreci
Erasmus+ Nedir?
Diploma Eki
Okulumuz Hakkında Kısa Bilgi
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans & Doktora
Loading…
Loading…
UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU - GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
1. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu
Ders Adi
Ders Tipi
Teorik
Uygulama
Laboratuar
Kredi
Akts
GMS101
Beslenme İlkeleri
Zorunlu
3
0
0
3,0
6,0
DNS101
Danışmanlık ve Kariyer Planlama
Zorunlu
1
0
0
1,0
1,0
GAS141
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bilimine Giriş
Zorunlu
3
0
0
3,0
6,0
GAI101
İngilizce - I
Zorunlu
4
2
0
5,0
6,0
TBS163
Temel Bilgi Teknolojileri
Zorunlu
3
0
0
3,0
3,0
TAS161
Türk Demokrasi Tarihi - I
Zorunlu
2
0
0
2,0
3,0
TDS163
Türk Dili - Temel Mantık Bilgisi - I
Zorunlu
3
0
0
3,0
3,0
GMS103
Yiyecek Hazırlama Teknikleri ve Terminolojisi
Zorunlu
1
2
0
2,0
3,0
22,0
31,0
Loading…
1. Dönem - Toplam AKTS : 30
Loading…
2. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu
Ders Adi
Ders Tipi
Teorik
Uygulama
Laboratuar
Kredi
Akts
DNS102
Danışmanlık ve Kariyer Planlama
Zorunlu
1
0
0
1,0
1,0
GMS104
Gıda Bilimi ve Teknolojisi
Zorunlu
2
2
0
3,0
6,0
GAS166
İletişim Becerileri ve İmaj Yönetimi
Zorunlu
2
0
0
2,0
4,0
IIS101
İlkyardım ve İş Sağlığı ve Güvenliği
Zorunlu
2
0
0
2,0
3,0
GAI102
İngilizce - II
Zorunlu
4
2
0
5,0
6,0
GMS102
Temel Mutfak Uygulamaları
Zorunlu
1
3
0
3,0
4,0
TAS162
Türk Demokrasi Tarihi - II
Zorunlu
2
0
0
2,0
3,0
TDS164
Türk Dili - Temel Mantık Bilgisi - II
Zorunlu
3
0
0
3,0
3,0
21,0
30,0
Loading…
2. Dönem - Toplam AKTS : 30
Loading…
3. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu
Ders Adi
Ders Tipi
Teorik
Uygulama
Laboratuar
Kredi
Akts
DNS103
Danışmanlık
Zorunlu
1
0
0
1,0
1,0
GMS201
Dünya Mutfak Sanatları - I
Zorunlu
1
4
0
3,0
5,0
GMS207
Gıda Güvenliği, Hijyen ve Sanitasyon
Zorunlu
2
0
0
2,0
4,0
GAI103
İngilizce - III
Zorunlu
4
2
0
5,0
6,0
GMS205
Turizm Bilgisi ve Coğrafyası
Zorunlu
3
0
0
3,0
5,0
GMS203
Türk Mutfak Sanatları - I
Zorunlu
1
4
0
3,0
5,0
17,0
26,0
Loading…
3. Dönem - Seçmeli Dersler
Ders Kodu
Ders Adi
Ders Tipi
Teorik
Uygulama
Laboratuar
Kredi
Akts
PFE101
Eğitime Giriş
Seçmeli
3
0
0
3,0
4,0
GSS171
Güzel Sanatlar - I
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
SYS121
Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz - I
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
PFE103
Sınıf Yönetimi
Seçmeli
2
0
0
2,0
3,0
9,0
4,0
Loading…
3. Dönem - Toplam AKTS : 30
Loading…
4. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu
Ders Adi
Ders Tipi
Teorik
Uygulama
Laboratuar
Kredi
Akts
DNS104
Danışmanlık
Zorunlu
1
0
0
1,0
1,0
GAS202
Dünya Mutfak Sanatları - II
Zorunlu
1
4
0
3,0
5,0
GMS202
Gastronomi ve Sürdürülebilirlik
Zorunlu
2
0
0
2,0
4,0
GAI104
İngilizce - IV
Zorunlu
4
2
0
5,0
6,0
GAS204
Türk Mutfak Sanatları - II
Zorunlu
1
4
0
3,0
5,0
GAS210
Yiyecek-İçecek Servis ve Sunum Teknikleri
Zorunlu
2
2
0
3,0
5,0
ZPY100
Zaman ve Proje Yönetimi
Zorunlu
2
0
0
2,0
3,0
19,0
29,0
Loading…
4. Dönem - Seçmeli Dersler
Ders Kodu
Ders Adi
Ders Tipi
Teorik
Uygulama
Laboratuar
Kredi
Akts
GSS172
Güzel Sanatlar - II
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
PFE102
Öğretim İlke ve Yöntemleri
Seçmeli
3
0
0
3,0
4,0
PFE104
Özel Öğretim Yöntemleri
Seçmeli
3
0
0
3,0
4,0
SYS122
Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz - II
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
10,0
1,0
Loading…
4. Dönem - Toplam AKTS : 30
Loading…
5. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu
Ders Adi
Ders Tipi
Teorik
Uygulama
Laboratuar
Kredi
Akts
GAS313
Alan İngilizcesi - I
Zorunlu
4
2
0
5,0
6,0
GAS301
Dünya Mutfak Sanatları - III
Zorunlu
1
4
0
3,0
5,0
GAS305
Menü Yönetimi ve Maliyet Analizi
Zorunlu
3
0
0
3,0
5,0
GMS301
Temel Seviye Pastacılık
Zorunlu
1
2
0
2,0
3,0
GAS307
Türk Mutfak Sanatları - III
Zorunlu
1
4
0
3,0
5,0
GMS303
Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Otomasyon
Zorunlu
2
0
0
2,0
2,0
18,0
26,0
Loading…
5. Dönem - Seçmeli Dersler
Ders Kodu
Ders Adi
Ders Tipi
Teorik
Uygulama
Laboratuar
Kredi
Akts
PFE107
Eğitim Psikolojisi
Seçmeli
3
0
0
3,0
4,0
FRA161
Fransızca - I
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
KTY102
Kültürel Tercihler Yönetimi
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
PFE105
Rehberlik ve Özel Eğitim
Seçmeli
3
0
0
3,0
4,0
GMS321
Yiyecek - İçecek İşletmelerinde Hizmet Kalitesi
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
12,0
4,0
Loading…
5. Dönem - Toplam AKTS : 30
Loading…
6. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu
Ders Adi
Ders Tipi
Teorik
Uygulama
Laboratuar
Kredi
Akts
GAS308
Alan İngilizcesi - II
Zorunlu
4
2
0
5,0
6,0
GMS304
Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetim Sistemleri
Zorunlu
2
0
0
2,0
3,0
GAS362
Gıda Muhafaza Yöntemleri
Zorunlu
3
0
0
3,0
5,0
GAS304
İleri Seviye Pastacılık
Zorunlu
1
3
0
3,0
5,0
GMS302
Yiyecek - İçecek Yönetimi
Zorunlu
3
0
0
3,0
4,0
16,0
23,0
Loading…
6. Dönem - Seçmeli Dersler
Ders Kodu
Ders Adi
Ders Tipi
Teorik
Uygulama
Laboratuar
Kredi
Akts
ARS122
Araştırma Yöntem ve Teknikleri
Seçmeli
3
0
0
3,0
4,0
PFE106
Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme
Seçmeli
3
0
0
3,0
4,0
FRA162
Fransızca - II
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
GMS322
Gastoronomide Yeni Yaklaşımlar ve Eğilimler
Seçmeli
3
0
0
3,0
4,0
PFE108
Öğretim Teknolojileri
Seçmeli
2
0
0
2,0
3,0
13,0
7,0
Loading…
6. Dönem - Toplam AKTS : 30
Loading…
7. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu
Ders Adi
Ders Tipi
Teorik
Uygulama
Laboratuar
Kredi
Akts
GAS413
Alan İngilizcesi - III
Zorunlu
4
2
0
5,0
6,0
BIP401
Bitirme Projesi
Zorunlu
3
2
0
4,0
6,0
GAS407
Girişimcilik ve İş Kurma
Zorunlu
3
0
0
3,0
3,0
GAS401
İçecek ve Miksoloji
Zorunlu
0
2
0
1,0
3,0
GMS401
Tarif Geliştirme ve Uygulamaları
Zorunlu
1
3
0
3,0
4,0
GAS403
Tesis Yönetimi ve Tasarımı
Zorunlu
2
1
0
3,0
4,0
19,0
26,0
Loading…
7. Dönem - Seçmeli Dersler
Ders Kodu
Ders Adi
Ders Tipi
Teorik
Uygulama
Laboratuar
Kredi
Akts
EOS171
Ekolojik Okuryazarlık ve Sürdürebilirlik
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
FRA103
Fransızca - III
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
GAS423
Hizmet Sektöründe İnsan Kaynakları Yönetimi
Seçmeli
2
0
0
2,0
4,0
GAS421
Kapadokya Mutfağı
Seçmeli
1
2
0
2,0
4,0
8,0
4,0
Loading…
7. Dönem - Toplam AKTS : 30
Loading…
8. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu
Ders Adi
Ders Tipi
Teorik
Uygulama
Laboratuar
Kredi
Akts
GAS402
İşyeri Uygulaması
Zorunlu
0
42
0
24,0
30,0
24,0
30,0
Loading…
8. Dönem - Seçmeli Dersler
Ders Kodu
Ders Adi
Ders Tipi
Teorik
Uygulama
Laboratuar
Kredi
Akts
PFE109
Öğretmenlik Uygulaması
Seçmeli
1
8
0
5,0
10,0
5,0
0,0
Loading…
8. Dönem - Toplam AKTS : 30
Loading…
Genel Toplam AKTS : 240
Loading…
Loading…
Program Bilgileri
Öğretim Programı
Program Yeterlilikleri
Ders-Program Yeterlilik İlişkileri
Program Yeterlilikleri - Alanları
TYYÇ/Prog. Yeterlilikler Matrisi
Programın Amacı
Genel Bilgi
Öğretim Programının Yapısı
Başarı Değerlendirme
Kayıt Kabul Koşulları
Önceki Öğrenmelerinin Tanınması
Kurallar
Kazanılan Derece
Mezuniyet Koşulları
Mezunların Mesleki Profili
Bir Üst Düzeye Geçiş