v
UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU - GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
1. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu 
Ders Adi Ascending
Ders Tipi 
Teorik 
Uygulama 
Laboratuar 
Kredi 
Akts 
GMS101Beslenme İlkeleriZorunlu3003,06,0
DNS101Danışmanlık ve Kariyer PlanlamaZorunlu1001,01,0
GAS141Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bilimine GirişZorunlu3003,06,0
GAI101İngilizce - IZorunlu4205,06,0
TBS163Temel Bilgi TeknolojileriZorunlu3003,03,0
TAS161Türk Demokrasi Tarihi - IZorunlu2002,03,0
TDS163Türk Dili - Temel Mantık Bilgisi - IZorunlu3003,03,0
GMS103Yiyecek Hazırlama Teknikleri ve TerminolojisiZorunlu1202,03,0
      22,031,0
1. Dönem - Toplam AKTS : 30
2. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu 
Ders Adi Ascending
Ders Tipi 
Teorik 
Uygulama 
Laboratuar 
Kredi 
Akts 
DNS102Danışmanlık ve Kariyer PlanlamaZorunlu1001,01,0
GMS104Gıda Bilimi ve TeknolojisiZorunlu2203,06,0
GAS166İletişim Becerileri ve İmaj YönetimiZorunlu2002,04,0
IIS101İlkyardım ve İş Sağlığı ve GüvenliğiZorunlu2002,03,0
GAI102İngilizce - IIZorunlu4205,06,0
GMS102Temel Mutfak UygulamalarıZorunlu1303,04,0
TAS162Türk Demokrasi Tarihi - IIZorunlu2002,03,0
TDS164Türk Dili - Temel Mantık Bilgisi - IIZorunlu3003,03,0
      21,030,0
2. Dönem - Toplam AKTS : 30
3. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu 
Ders Adi Ascending
Ders Tipi 
Teorik 
Uygulama 
Laboratuar 
Kredi 
Akts 
DNS103DanışmanlıkZorunlu1001,01,0
GMS201Dünya Mutfak Sanatları - IZorunlu1403,05,0
GMS207Gıda Güvenliği, Hijyen ve SanitasyonZorunlu2002,04,0
GAI103İngilizce - IIIZorunlu4205,06,0
GMS205Turizm Bilgisi ve CoğrafyasıZorunlu3003,05,0
GMS203Türk Mutfak Sanatları - IZorunlu1403,05,0
      17,026,0
3. Dönem - Seçmeli Dersler
Ders Kodu 
Ders Adi Ascending
Ders Tipi 
Teorik 
Uygulama 
Laboratuar 
Kredi 
Akts 
PFE101Eğitime GirişSeçmeli3003,04,0
GSS171Güzel Sanatlar - ISeçmeli2002,04,0
SYS121Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz - ISeçmeli2002,04,0
PFE103Sınıf YönetimiSeçmeli2002,03,0
      9,04,0
3. Dönem - Toplam AKTS : 30
4. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu 
Ders Adi Ascending
Ders Tipi 
Teorik 
Uygulama 
Laboratuar 
Kredi 
Akts 
DNS104DanışmanlıkZorunlu1001,01,0
GAS202Dünya Mutfak Sanatları - IIZorunlu1403,05,0
GMS202Gastronomi ve SürdürülebilirlikZorunlu2002,04,0
GAI104İngilizce - IVZorunlu4205,06,0
GAS204Türk Mutfak Sanatları - IIZorunlu1403,05,0
GAS210Yiyecek-İçecek Servis ve Sunum TeknikleriZorunlu2203,05,0
ZPY100Zaman ve Proje YönetimiZorunlu2002,03,0
      19,029,0
4. Dönem - Seçmeli Dersler
Ders Kodu 
Ders Adi Ascending
Ders Tipi 
Teorik 
Uygulama 
Laboratuar 
Kredi 
Akts 
GSS172Güzel Sanatlar - IISeçmeli2002,04,0
PFE102Öğretim İlke ve YöntemleriSeçmeli3003,04,0
PFE104Özel Öğretim YöntemleriSeçmeli3003,04,0
SYS122Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz - IISeçmeli2002,04,0
      10,01,0
4. Dönem - Toplam AKTS : 30
5. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu 
Ders Adi Ascending
Ders Tipi 
Teorik 
Uygulama 
Laboratuar 
Kredi 
Akts 
GAS313Alan İngilizcesi - IZorunlu4205,06,0
GAS301Dünya Mutfak Sanatları - IIIZorunlu1403,05,0
GAS305Menü Yönetimi ve Maliyet AnaliziZorunlu3003,05,0
GMS301Temel Seviye PastacılıkZorunlu1202,03,0
GAS307Türk Mutfak Sanatları - IIIZorunlu1403,05,0
GMS303Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde OtomasyonZorunlu2002,02,0
      18,026,0
5. Dönem - Seçmeli Dersler
Ders Kodu 
Ders Adi Ascending
Ders Tipi 
Teorik 
Uygulama 
Laboratuar 
Kredi 
Akts 
PFE107Eğitim PsikolojisiSeçmeli3003,04,0
FRA161Fransızca - ISeçmeli2002,04,0
KTY102Kültürel Tercihler YönetimiSeçmeli2002,04,0
PFE105Rehberlik ve Özel EğitimSeçmeli3003,04,0
GMS321Yiyecek - İçecek İşletmelerinde Hizmet KalitesiSeçmeli2002,04,0
      12,04,0
5. Dönem - Toplam AKTS : 30
6. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu 
Ders Adi Ascending
Ders Tipi 
Teorik 
Uygulama 
Laboratuar 
Kredi 
Akts 
GAS308Alan İngilizcesi - IIZorunlu4205,06,0
GMS304Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetim SistemleriZorunlu2002,03,0
GAS362Gıda Muhafaza YöntemleriZorunlu3003,05,0
GAS304İleri Seviye PastacılıkZorunlu1303,05,0
GMS302Yiyecek - İçecek YönetimiZorunlu3003,04,0
      16,023,0
6. Dönem - Seçmeli Dersler
Ders Kodu 
Ders Adi Ascending
Ders Tipi 
Teorik 
Uygulama 
Laboratuar 
Kredi 
Akts 
ARS122Araştırma Yöntem ve TeknikleriSeçmeli3003,04,0
PFE106Eğitimde Ölçme ve DeğerlendirmeSeçmeli3003,04,0
FRA162Fransızca - IISeçmeli2002,04,0
GMS322Gastoronomide Yeni Yaklaşımlar ve EğilimlerSeçmeli3003,04,0
PFE108Öğretim TeknolojileriSeçmeli2002,03,0
      13,07,0
6. Dönem - Toplam AKTS : 30
7. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu 
Ders Adi Ascending
Ders Tipi 
Teorik 
Uygulama 
Laboratuar 
Kredi 
Akts 
GAS413Alan İngilizcesi - IIIZorunlu4205,06,0
BIP401Bitirme ProjesiZorunlu3204,06,0
GAS407Girişimcilik ve İş KurmaZorunlu3003,03,0
GAS401İçecek ve MiksolojiZorunlu0201,03,0
GMS401Tarif Geliştirme ve UygulamalarıZorunlu1303,04,0
GAS403Tesis Yönetimi ve TasarımıZorunlu2103,04,0
      19,026,0
7. Dönem - Seçmeli Dersler
Ders Kodu 
Ders Adi Ascending
Ders Tipi 
Teorik 
Uygulama 
Laboratuar 
Kredi 
Akts 
EOS171Ekolojik Okuryazarlık ve Sürdürebilirlik Seçmeli2002,04,0
FRA103Fransızca - IIISeçmeli2002,04,0
GAS423Hizmet Sektöründe İnsan Kaynakları YönetimiSeçmeli2002,04,0
GAS421Kapadokya MutfağıSeçmeli1202,04,0
      8,04,0
7. Dönem - Toplam AKTS : 30
8. Dönem - Zorunlu Dersler
Ders Kodu 
Ders Adi Ascending
Ders Tipi 
Teorik 
Uygulama 
Laboratuar 
Kredi 
Akts 
GAS402İşyeri UygulamasıZorunlu042024,030,0
      24,030,0
8. Dönem - Seçmeli Dersler
Ders Kodu 
Ders Adi Ascending
Ders Tipi 
Teorik 
Uygulama 
Laboratuar 
Kredi 
Akts 
PFE109Öğretmenlik UygulamasıSeçmeli1805,010,0
      5,00,0
8. Dönem - Toplam AKTS : 30
Genel Toplam AKTS : 240