Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Anasayfa
Genel Bilgi
Akademik Programlar
İletişim
Avrupa Kredi Transferi Sistemi (AKTS) Nedir?
Bologna Süreci
Erasmus+ Nedir?
Diploma Eki
Okulumuz Hakkında Kısa Bilgi
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans & Doktora
Loading…
Loading…
UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU - GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
Ders Kodu
Ders Adı
PY1
PY2
PY3
PY4
PY5
PY6
PY7
PY8
PY9
PY10
PY11
PY12
PY13
PY14
PY15
GAS313
Alan İngilizcesi - I
0
0
0
0
0
5
0
0
0
0
0
0
0
0
0
GAS308
Alan İngilizcesi - II
0
0
0
0
0
5
0
0
0
0
0
0
0
0
0
GAS413
Alan İngilizcesi - III
0
0
0
0
0
5
0
0
0
0
0
0
0
0
0
GMS101
Beslenme İlkeleri
5
4
3
2
0
0
4
1
4
0
4
5
5
4
0
BIP401
Bitirme Projesi
3
4
2
5
3
2
5
3
2
4
3
3
4
3
2
GMS201
Dünya Mutfak Sanatları - I
1
1
4
5
2
0
4
2
2
2
1
1
0
1
0
GAS202
Dünya Mutfak Sanatları - II
1
0
3
5
1
0
4
1
5
1
0
1
0
0
0
GAS301
Dünya Mutfak Sanatları - III
2
0
1
5
0
2
4
4
5
2
2
4
3
3
1
PFE107
Eğitim Psikolojisi
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
PFE106
Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
1
0
0
0
PFE101
Eğitime Giriş
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
1
0
0
1
EOS171
Ekolojik Okuryazarlık ve Sürdürebilirlik
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
2
FRA161
Fransızca - I
0
0
0
0
0
5
0
0
0
0
0
0
0
0
0
FRA162
Fransızca - II
0
0
0
0
0
5
0
0
0
0
0
0
0
0
0
FRA103
Fransızca - III
0
0
0
0
0
5
0
0
0
0
0
0
0
0
0
GMS322
Gastoronomide Yeni Yaklaşımlar ve Eğilimler
3
0
0
2
0
0
2
2
1
0
0
4
3
2
0
GAS141
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bilimine Giriş
4
1
1
2
0
0
0
1
0
0
0
3
0
0
3
GMS202
Gastronomi ve Sürdürülebilirlik
2
2
2
1
2
0
2
3
1
2
3
2
2
3
3
GMS104
Gıda Bilimi ve Teknolojisi
5
4
4
3
0
0
4
3
4
2
3
5
5
4
0
GMS207
Gıda Güvenliği, Hijyen ve Sanitasyon
2
1
2
0
0
0
4
2
0
1
0
0
0
3
0
GMS304
Gıda Mevzuatı ve Kalite Yönetim Sistemleri
3
4
4
2
1
0
4
2
2
4
2
3
3
5
2
GAS362
Gıda Muhafaza Yöntemleri
1
0
0
0
0
0
4
0
0
0
0
0
0
2
0
GAS407
Girişimcilik ve İş Kurma
1
2
1
0
2
0
0
0
0
1
2
2
3
2
3
GSS171
Güzel Sanatlar - I
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
1
GSS172
Güzel Sanatlar - II
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
1
GAS423
Hizmet Sektöründe İnsan Kaynakları Yönetimi
2
4
2
3
3
0
0
0
0
0
0
1
3
0
3
GAS401
İçecek ve Miksoloji
2
1
1
3
2
1
4
4
1
2
2
3
3
3
3
GAS304
İleri Seviye Pastacılık
3
1
2
4
2
1
3
4
4
3
3
3
3
3
3
GAS166
İletişim Becerileri ve İmaj Yönetimi
0
0
0
0
3
0
0
0
0
2
0
0
0
0
0
IIS101
İlkyardım ve İş Sağlığı ve Güvenliği
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
GAI101
İngilizce - I
0
0
0
0
0
5
0
0
0
0
0
0
0
0
0
GAI102
İngilizce - II
0
0
0
0
0
5
0
0
0
0
0
0
0
0
0
GAI103
İngilizce - III
0
0
0
0
0
5
0
0
0
0
0
0
0
0
0
GAI104
İngilizce - IV
0
0
0
0
0
5
0
0
0
0
0
0
0
0
0
GAS402
İşyeri Uygulaması
1
2
2
4
2
0
4
4
4
2
1
4
4
2
1
GAS421
Kapadokya Mutfağı
3
2
2
3
3
1
4
3
4
3
2
3
3
3
3
KTY102
Kültürel Tercihler Yönetimi
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
1
GAS305
Menü Yönetimi ve Maliyet Analizi
4
2
2
3
0
0
5
3
3
2
5
5
5
1
0
PFE108
Öğretim Teknolojileri
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
1
0
0
0
PFE109
Öğretmenlik Uygulaması
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
1
0
0
0
PFE104
Özel Öğretim Yöntemleri
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
1
PFE105
Rehberlik ve Özel Eğitim
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
1
SYS121
Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz - I
0
0
0
0
0
0
0
0
0
2
0
0
0
0
0
SYS122
Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz - II
0
0
0
0
0
0
0
0
0
2
0
0
0
0
0
PFE103
Sınıf Yönetimi
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
GMS401
Tarif Geliştirme ve Uygulamaları
4
2
2
4
3
1
4
4
5
4
3
4
4
3
4
TBS163
Temel Bilgi Teknolojileri
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
5
0
0
GMS102
Temel Mutfak Uygulamaları
0
0
0
3
0
0
3
2
4
0
0
1
2
2
0
GMS301
Temel Seviye Pastacılık
2
1
2
1
4
0
0
0
0
1
0
0
0
3
3
GAS403
Tesis Yönetimi ve Tasarımı
2
1
1
1
4
0
0
0
0
1
0
0
0
2
2
GMS205
Turizm Bilgisi ve Coğrafyası
2
1
2
1
4
0
0
0
0
1
0
0
0
3
3
TAS161
Türk Demokrasi Tarihi - I
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
4
TAS162
Türk Demokrasi Tarihi - II
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
4
TDS163
Türk Dili - Temel Mantık Bilgisi - I
0
0
0
0
0
1
0
0
0
0
0
0
0
0
0
TDS164
Türk Dili - Temel Mantık Bilgisi - II
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
GMS203
Türk Mutfak Sanatları - I
0
1
0
2
0
0
1
3
3
1
0
1
0
0
0
GAS204
Türk Mutfak Sanatları - II
0
0
2
4
0
0
2
1
2
1
0
0
1
1
0
GAS307
Türk Mutfak Sanatları - III
2
0
0
5
0
1
4
3
5
4
1
4
4
1
2
GMS321
Yiyecek - İçecek İşletmelerinde Hizmet Kalitesi
2
3
4
1
0
0
4
2
1
5
4
3
3
5
1
GMS302
Yiyecek - İçecek Yönetimi
1
0
1
1
0
0
1
2
0
0
4
1
1
0
0
GMS103
Yiyecek Hazırlama Teknikleri ve Terminolojisi
1
1
2
3
0
0
2
2
3
1
0
1
0
1
0
GMS303
Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Otomasyon
1
0
1
1
0
0
1
2
0
0
4
1
1
0
0
GAS210
Yiyecek-İçecek Servis ve Sunum Teknikleri
2
1
1
0
1
0
2
2
0
2
0
0
0
3
0
Loading…
Program Bilgileri
Öğretim Programı
Program Yeterlilikleri
Ders-Program Yeterlilik İlişkileri
Program Yeterlilikleri - Alanları
TYYÇ/Prog. Yeterlilikler Matrisi
Programın Amacı
Genel Bilgi
Öğretim Programının Yapısı
Başarı Değerlendirme
Kayıt Kabul Koşulları
Önceki Öğrenmelerinin Tanınması
Kurallar
Kazanılan Derece
Mezuniyet Koşulları
Mezunların Mesleki Profili
Bir Üst Düzeye Geçiş