Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Eğitim Öğretim Bilgi Sistemi
Anasayfa
Genel Bilgi
Akademik Programlar
İletişim
Avrupa Kredi Transferi Sistemi (AKTS) Nedir?
Bologna Süreci
Erasmus+ Nedir?
Diploma Eki
Okulumuz Hakkında Kısa Bilgi
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans & Doktora
Loading…
Loading…
UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU - GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI
Ders Kodu
Ders Adı
PY1
PY2
PY3
PY4
PY5
PY6
PY7
PY8
PY9
PY10
PY11
PY12
PY13
PY14
PY15
GAS101
Beslenme İlkeleri
5
1
3
2
1
0
4
3
2
1
0
1
1
2
1
GAS201
Dünya Mutfak Sanatları - I
3
1
1
5
3
0
3
3
4
3
0
4
4
3
1
GAS202
Dünya Mutfak Sanatları - II
3
1
1
5
3
0
3
3
4
3
0
4
4
3
1
GAS301
Dünya Mutfak Sanatları - III
3
1
1
5
3
0
3
3
4
3
0
4
4
3
1
GAS106
Ekmek ve Pasta Yapım Teknikleri
3
0
1
3
3
0
3
3
3
5
0
3
3
1
0
FRA161
Fransızca - I
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
GAS115
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bilimine Giriş
5
3
3
3
1
0
1
1
1
2
0
4
4
2
4
GAS372
Gastronomide Yeni Yaklaşımlar ve Eğilimler
5
3
1
3
1
0
1
1
1
1
0
5
5
1
1
GAS109
Gıda Bilimi ve Teknolojisi - I
5
1
3
2
1
0
3
3
3
1
0
1
1
2
1
GAS104
Gıda Bilimi ve Teknolojisi - II
5
1
3
2
1
0
3
3
3
1
0
1
1
2
1
GAS112
Gıda Güvenliği, Hijyen ve Sanitasyon
1
2
4
0
1
0
4
2
0
4
0
1
2
5
1
GAS362
Gıda Muhafaza Yöntemleri
5
2
2
1
1
0
4
3
0
1
0
3
3
3
0
GAS461
Girişimcilik ve İş Kurma
1
0
3
0
3
0
1
0
0
1
3
5
5
2
2
GSS171
Güzel Sanatlar - I
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
3
GSS172
Güzel Sanatlar - II
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
3
GAS473
Hizmet Sektöründe İnsan Kaynakları Yönetimi
1
1
1
0
2
0
0
0
0
0
0
4
4
0
2
GAS401
İçecek ve Miksoloji
5
0
1
5
3
0
3
4
0
5
0
3
3
1
0
GAS304
İleri Seviye Pastacılık
3
1
1
4
3
0
3
4
3
5
0
5
4
2
0
ILK101
İlk Yardım
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
3
0
ING101
İngilizce - I
0
0
0
0
0
5
0
0
0
0
0
0
0
0
0
ING102
İngilizce - II
0
0
0
0
0
5
0
0
0
0
0
0
0
0
0
INK201
İngilizce - III
0
0
0
0
0
4
0
0
0
0
0
0
0
0
0
INK202
İngilizce - IV
0
0
0
0
0
3
0
0
0
0
0
0
0
0
0
INK301
İngilizce - V
0
0
0
0
0
4
0
0
0
0
0
0
0
0
0
INK302
İngilizce - VI
0
0
0
0
0
6
0
0
0
0
0
0
0
0
0
INK401
İngilizce - VII
0
0
0
0
0
5
0
0
0
0
0
0
0
0
0
ISG101
İş Sağlığı ve Güvenliği
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
4
2
GAS402
İşyeri Uygulaması
5
3
3
4
3
0
5
5
3
4
1
5
5
4
2
GAS361
Konaklama İşletmelerinin Yapısı
3
3
2
1
2
0
0
0
0
0
1
3
3
2
2
KTY102
Kültürel Tercihler Yönetimi
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
GAS363
Menü Yönetimi ve Maliyet Analizi
2
1
1
1
1
0
3
0
0
1
5
3
3
1
1
SYS121
Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz - I
0
0
0
0
0
0
0
0
0
2
0
0
0
0
0
SYS122
Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz - II
0
0
0
0
0
0
0
0
0
2
0
0
0
0
0
GAS405
Tarif Geliştirme ve Uygulamaları
3
0
0
4
3
0
4
3
4
4
0
4
5
1
0
TBS101
Temel Bilgi Teknolojileri
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
3
0
0
GAS105
Temel Mutfak Uygulamaları - I
1
1
1
3
2
0
3
3
3
5
0
3
4
2
1
GAS114
Temel Mutfak Uygulamaları - II
2
0
0
3
3
0
3
3
3
5
0
3
3
2
1
GAS403
Tesis Yönetimi ve Tasarımı
5
5
2
5
1
0
1
3
2
1
3
5
5
2
2
GAS207
Turizm Bilgisi ve Coğrafyası
5
1
1
1
1
0
0
0
0
0
0
5
5
0
3
TAS161
Türk Demokrasi Tarihi - I
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
4
TAS162
Türk Demokrasi Tarihi - II
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
4
TDS161
Türk Dili - Temel Mantık Bilgisi - I
0
0
0
0
0
1
0
0
0
0
0
0
0
0
0
TDS162
Türk Dili - Temel Mantık Bilgisi - II
0
0
0
0
0
3
0
0
0
0
0
0
0
0
2
GAS203
Türk Mutfak Sanatları - I
3
1
1
5
3
0
3
3
4
3
0
4
4
3
1
GAS204
Türk Mutfak Sanatları - II
3
1
1
5
3
0
3
3
4
3
0
4
4
3
1
GAS307
Türk Mutfak Sanatları - III
3
1
1
5
3
0
3
3
4
3
0
4
4
3
1
GAS306
Yiyecek - İçecek Yönetimi
4
4
4
1
1
0
1
1
0
1
5
5
5
1
1
GAS113
Yiyecek Hazırlama Teknikleri ve Terminolojisi
2
1
2
4
2
0
3
2
3
5
0
2
3
1
1
GAS371
Yiyecek İçecek İşletmelerinde Hizmet Kalitesi
5
4
4
2
1
0
1
1
0
0
1
5
5
4
1
GAS208
Yiyecek-İçecek Servis ve Sunum Teknikleri
1
2
4
2
3
0
1
2
1
2
0
3
4
1
0
GAS364
Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi
1
1
1
2
2
0
2
1
1
1
1
4
4
1
1
Loading…
Program Bilgileri
Öğretim Programı
Program Yeterlilikleri
Ders-Program Yeterlilik İlişkileri
Programın Amacı
Genel Bilgi
Öğretim Programının Yapısı
Başarı Değerlendirme
Kayıt Kabul Koşulları
Önceki Öğrenmelerinin Tanınması
Kurallar
Kazanılan Derece
Mezuniyet Koşulları
Mezunların Mesleki Profili
Bir Üst Düzeye Geçiş